O vacanţă frumoasă nu înseamnă să ajungi neapărat într-o ţară străină - şi România are multe zone frumoase. Unele locuri sunt chiar spectaculoase şi învăluite în mister, iar un bun exemplu în acest sens sunt peşterile. Vizitarea peşterilor din România poate că este la un moment dat periculoasă, dar pentru cunoscători asumarea unui astfel de risc merită, având în vedere priveliştile din aceste locuri. Potrivit site-ului dtr.ro, cele mai spectaculoase peşteri din România sunt în partea de vest a ţării.
Peştera Comarnic, cea mai mare din România
Peştera Comarnic, situată în zona munţilor Aninei, este una dintre cele mai mari peşteri din zona Banatului şi din România, fiind menţionată drept rezervaţie naturală. Peştera Comarnic a fost descoperită în anul 1856, iar în anul 1947 a fost declarată rezervaţie naturală şi din acel moment aceasta face parte din zona Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului. Intrarea în peşteră se face prin partea de nord, aici fiind amenajată o poartă metalică, astfel încât intrarea în peşteră se poate face doar în grup condus de ghid.
Peştera Comarnic se aseamănă cu un muzeu natural în care pereţii sunt încărcaţi cu draperii, cristale minuscule, basoreliefuri de calcit în diferite nuanţe, iar din tavan atârnă stalactite, în timp ce stalagmite în forme variate dau strălucire şi spectaculozitate peşterii.
Sala Zebrelor din Peştera Comarnic se caracterizează prin faptul că tavanul şi pereţii au dungi de calcar stratificate, înnegrite puţin şi intercalate cu silex.
Deşi nu este amenajată special, nici electrificată, peştera Comarnic atrage turiştii conducându-i într-o lume misterioasă, încărcată de aventură.
Misterul poveştii din peştera cu aburi - Băile Herculane
Redescoperă un tărâm al legendei. Peştera cu aburi ascunde poveşti palpitante legate de aburii emanaţi din peşteră şi