Nemulţumiţii din PSD încearcă să organizeze şi să forţeze mâna lui Victor Ponta să împartă cu ei volanul partidului. Miza: accesul la resursele promise prin intrarea la guvernare. Sursa: OCTAVIAN COCOLOȘ
În PSD nu e linişte. În ciuda calmului care domneşte la suprafaţa partidului, PSD e frământat de o mare problemă. Întrebarea momentului în partid este următoarea: ajungem la guvernare şi noi sau doar voi? Este întrebarea opoziţiei din PSD şi e adresată conducerii.
Cine este opoziţia? Toţi cei care nu sunt agreaţi de trio-ul Victor Ponta- Adrian Năstase-Liviu Dragnea. Cei care se simt excluşi de la împărţirea beneficiilor care ar decurge din intrare la guvernare de după alegeri. Zi de zi ei strâng motive de nemulţumire şi caută să speculeze orice ocazie să transforme frustrările în revoltă.
O scrisoare ratată
Aşa a fost şi cazul unei epistole critice pe care tabăra Geoană i-o pregătea lui Victor Ponta. Presimţind un eşec la alegerile de la Neamţ şi Maramureş, în jur de 20 de apropiaţi ai lui Geoană - primari, foşti parlamentari şi secretari de stat – se pregăteau să semneze o scrisoare de protest. Conform textului, susţin surse din grupul puciştilor, se cerea convocarea Consiliului Naţional pe motiv că partidul a luat-o într-o direcţie greşită.
Ca finalitate, se urmărea repunerea lui Mircea Geoană "în drepturi", adică în conducerea PSD. De trei-patru luni, Geoană este într-o febrilă campanie de imagine. Sună oameni, se întâlneşte, discută, pune la cale. Un amănunt care a stârnit mirare. Are o bază de date cu numele şi data de naştere a membrilor PSD. Îi sună şi le urează "La mulţi ani!". O metodă simplă de a-i face să se simtă flataţi până şi pe cei mai mărunţi dintre PSD-işti.
Frustrările alianţei cu PNL
Renegocierea protocolului cu USL era un alt element pe care tabăra Geoană ar fi vrut să-l ceară conducerii PSD în scrisoarea invoc