După 35 de ani în care a revoluţionat modul în care navigăm pe internet şi ascultăm muzică, Steve Jobs, fondatorul şi directorul general al companiei Apple, a anunţat că se retrage. Supranumit „Michelangelo al erei digitale“, Steve Jobs a fost nevoit să predea ştafeta după mai bine de trei decenii de inovaţie, din cauza unei maladii cumplite.
Cofondatorul companiei Apple, Steve Jobs, acum în vârstă de 56 de ani, şi-a dedicat întreaga existenţă îmbunătăţirii calităţii vieţii. Şi nu este deloc o afirmaţie prea puternică. Este greu să numeri câte industrii a schimbat Steve Jobs - a computerelor personale, a telefoanelor mobile, a muzicii, a furnizării de internet şi a cinematografiei. La fel de greu este să pui un preţ pe felul în care creaţiile lui Jobs ne-au uşurat sau înfrumuseţat viaţa. Şi asta doar la prima vedere. Pentru că şi-a făcut un scop din a fi mereu primul, toţi ceilalţi l-au copiat. Aşa că ideile sale se regăsesc într-o gamă mult mai largă de produse şi nu sunt limitate la aparatele care poartă logoul „mărului muşcat".
„Regele din Silicon Valley"
Astăzi compania Apple valorează 350 de miliarde de dolari, ocupând locul doi în topul celor mai mari companii din lume. Jobs, care a fost până miercuri directorul general al gigantului tehnologic, are salariu de un dolar, neschimbat din 1998. Supranumit „Regele din Silicon Valley" (centrul tehnologiei din Statele Unite), Jobs s-a născut la 24 februarie 1955. Părinţii săi erau doi proaspăt absolvenţi de facultate, necăsătoriţi. De aceea, mama sa a decis să-l dea spre adopţie. Singura ei condiţie: ca părinţii adoptivi să fie şi ei absolvenţi de facultate. Totul fusese aranjat ca un avocat şi soţia sa să-l crească pe Steve, însă aceştia s-au răzgândit în ultimul moment. Copilul a fost oferit atunci cuplului Jobs, aflat pe lista de aşteptare. Doar că mama nu absolvise niciodată facultatea