Doi agenţi au fost luaţi la pumni de cei pe care trebuiau să-i aresteze. Şefii Poliţiei spun că doar cei slabi se lasă călcaţi în picioare. Dar chiar şi prefectul Iaşului a luat la palme un biet poliţist.
1 /.
Poliţiştii au nevoie de bureţi care să le protejeze fundul şi spatele, la câtă bătaie au început să încaseze de la cei pe care, în mod normal, ar trebui să-i aresteze. Ministerul de Interne raportează oficial un număr de ultraje în scădere în ultimii doi ani, dar în ultimele săptămâni s-au adunat mai multe agresiuni asupra agenţilor. Sindicatul poliţiştilor solicită mărirea pedepselor pentru ultraj, dar şefii Poliţiei se arată intransigenţi, afirmând că se plâng cei slab pregătiţi profesional.
MULTIMEDIA VIDEO evz.roVezi mai multe Poliţist bătut de prefectul Iaşului Structurile superioare ale Poliţiei Române consideră că fiecare agent are exact atâta autoritate câtă merită. Poliţiştii slabi îşi fac singuri viaţa grea. Exact acest gen de situaţie s-a întâmplat cu Dragomir Tomaşeschi, în 2008.
Luni, 22 august, un poliţist din Frata (Cluj) a fost făcut una cu pământul de bătăuşul satului, fiind salvat tot de către oamenii care îl chemaseră ca să-i apere. Miercuri, într-o comună din Suceava, scena s-a repetat, agentul de poliţie fiind cocoşat de lovituri şi tâlhărit la sfârşit, dacă tot s-a ivit ocazia.
Agresorul s-a ascuns în pădure
Poliţistul din Păltinoasa fusese trimis pe teren la o sesizare de sechestrare. În timp ce agentul se afla la casa reclamantei, fiul acesteia, un anume Petrică Troia, în vârstă de 26 de ani, s-a apropiat de poliţist şi l-a luat la bătaie. "Fără niciun motiv şi fără a da vreun semn că are intenţii ostile, l-a prins cu o mână de gât pe poliţist şi l-a împins încercând să-l lovească cu pumnii, însă poliţistul a parat loviturile şi a folosit sprayul iritant-lacrimogen îndepărtând agresorul. În urma al