Imediat dupa ce Steve Jobs si-a dat demisia din functia de director executiv al Apple, presa, dar si colegii de breasla, nu au intarziat cu laudele: inovator, vizionar, geniu.
Insa in urma cu 40 de ani, putini si-ar fi inchipui ca tanarul slabut va avea o asemenea cariera, multi analisti spunand ca Jobs a avut cea mai mare influenta asupra modului in care consumam continutul in era digitala.
Crescut in Cupertino, California, unde Apple isi are si acum sediul, Jobs a fost pasionat de la inceput de electronica. In adolescenta, i-a telefonat lui William Hewlett, presedintele Hewlett-Packard, pentru a-i cere niste componente pentru un proiect scolar. Pe langa componente, a primit si un job de vara la HP.
Acolo s-a intalnit cu Steve Wozniak si, impreuna, s-au inscris intr-un club al pasionatilor de computere. Tot impreuna au infiintat, mai tarziu, Apple Computer Inc. Intre timp, insa, a renuntat la facultate dupa primul semestru, reintorcandu-se pentru a studia caligrafia.
Aventurile sale includ o excursie extinsa in India, cu rucsacul in spate, si luarea de droguri puternice, inclusiv LSD, experiente carora Jobs le atribuie "viziunea" sa iesita din comun.
Apple 1, primul produs comercial al companiei, a fost construit de cei doi tineri in garajul parintilor lui Jobs, in 1976, dupa ce Steve si-a vandut Volkswagen-ul ca sa aiba bani de pornire. Pretul era de 666,66 de dolari, pentru care clientii nu primeam tastatura sau ecran, in timp ce unitatea trebuia asamblata acasa.
Un an mai tarziu, cei doi lansau Apple II. Jobs a fost printre primii care si-au dat seama de importanta unui mouse pentru interfata grafica, prin care utilizatorii puteau interactiona cu un computer prin apasarea pe imagine, in loc sa tasteze ceea ce doreau.
"Cand incerci prima data sa rezolvi o problema, primele solutii