• In fiecare saptamana, doi sugari ajung la Spitalul Sf. Maria cu indigestie sau toxiinfectie alimentara, dupa ce mamele le-au dat sa manance sarmale, ardei umpluti, bureti, ceafa de porc, crenvursti • O parte dintre ele spun ca micutilor le-a fost pofta, altele sunt nevoite sa-si hraneasca bebelusii cu ce au in casa • "Am avut un sugar de doua luni cu indigestie severa, dupa ce mama i-a dat sa manance sarmale. Intrebata de ce i-a administrat un astfel de meniu, mama mi-a spus ca sugarul se uita cu asa o pofta si nu a putut sa-l refuze. Unui sugar nu ii poate fi pofta de ceva ce nu a mai mancat", a declarat medicul Marcel Burlacu • Unul dintre cele mai toxice alimente sunt crenvurstii • Doctorii atrag din nou atentia ca sugarul trebuie alimentat la san, iar meniul trebuie diversificat la varsta de patru luni si jumatate • In ceea ce priveste lichidele, sugarul are voie sa bea ceai, 5 la suta indulcit cu zahar, si apa plata
Saptamanal, doi sugari au nevoie de internare la Spitalul de Copii Sf. Maria, dupa ce mamele ii indoapa cu sarmale, ardei umpluti, salam, crenvursti, bureti, ceafa de porc. O parte dintre ele spun ca micutilor le-a fost pofta, altele sunt nevoite sa administreze o asemenea alimentatie sugarilor pentru ca situatia financiara nu le permite sa le asigure un meniu specific varstei. Din aceasta cauza sugarii ajung la spital cu indigestie (intoleranta gastrica) sau, mai grav, cu toxiinfectie alimentara. "Sunt mame, de conditie intelectuala modesta, din mediul rural, care administreaza un astfel de meniu sugarului pentru ca altceva nu au sau pentru ca micutului i-a fost pofta. Am avut un sugar de doua luni cu indigestie severa, dupa ce mama i-a dat sa manance sarmale. Intrebata de ce i-a administrat un astfel de meniu, mama mi-a spus ca sugarul se uita cu asa o pofta si nu a putut sa-l refuze. Unui sugar nu ii poate fi pofta de cev