Piaţa de vechituri reprezintă pentru foarte mulţi arădeni unica speranţă de a-şi completa veniturile modeste. Aceştia încearcă să vândă concetăţenilor tot felul de nimicuri, în speranţa de a mai câştiga câţiva zeci de lei.
La tarabe se pot găsi tot felul de lucruri, de la cuie şi şuruburi, telefoane mobile descompletate, unelte ruginite, haine şi pantofi second-hand, casete audio, reviste de colecţie şi cărţi până la căţei şi porumbei.
Piaţa de vechituri din Arad adună în fiecare duminică zeci de comercianţi. Începând de la biciclete stricate, calculatoare vechi, monitoare, robineţi, chiuvete şi până la cele mai minuscule piuliţe, comercianţii de vechituri îşi vând marfa la preţ de nimic.
Calitate proastă la preţ de nimic
Chiar dacă nu se pune problema de calitate, arădenii se arată interesaţi de vechituri, mai ales în această perioadă. “Obişnuiesc să-mi cumpăr obiecte second hand, pentru că sunt mult mai ieftine. Aici, găsesc tot ce vreu. Dacă îmi trebuie o garnitură pentru robinetul din bucătărie, vin în Obor. O garnitură deja uzată mă costă un leu, pe când una nouă, din magazin ajunge şi la şapte lei”, a mărturisit în această dimineaţă arădeanul Marin Stan.
Vechiturile au trecere
Talciocul din piaţa obor este preferatul arădenilor în fiecare duminică dimineaţa. Comercianţii se arată la fel de mulţumiţi. Ei spun că nu ar scoate atâţia bani din obiecte noi şi de calitate, cum câştigă din vechituri.
“În timpul săptămânii îmi fac curăţenie prin casă şi toate obiectele nefolositoare le aduc la Obor, duminica. Am de vânzare un monitor spart, pe care cer 10 lei, nişte robineţi de baie care nu depăşesc cinci lei, un tablou vechi de 30 de ani pe care îl vând cu 15 lei. Nu mă plâng. Vânzările merg bine, mai ales în această perioadă. Lumea nu mai are bani de obiecte noi, de aceea se reprofilează”, a spus Gheorghe Matei, comerciant. @N