În weekend, pescarii îşi iau undiţele şi pornesc spre lacurile şi râurile din Argeş pentru o captură de peşte. Lacul Mozacu, Balta Bârlogul, dar şi barajele de acumulare de pe râul Argeş sunt câteva dintre opţiunile pescarilor amatori sau profesionişti din judeţ.
Mulţi argeşeni tânjesc după o partidă de pescuit, departe de grijile cotidiene şi de freamătul oraşului sau al satului. Acesta este motivul pentru care, în weekend, râurile şi bălţile din judeţ se umplu de pescari care-şi arcuiesc undiţele pentru a prinde caras, crap, biban, şalău, fitofag, dar şi alte specii de peşte.
Reguli şi taxe
În comuna Mozăceni se află lacul Mozacu, care poate fi invadat de pescari între orele 6.00 şi 19.00. Taxa de intrare este de 50 de lei şi se poate pescui cu maximum patru lansete şi undiţe de persoană. Întreaga cantitate de caras prinsă va putea fi oprită de clienţi, în timp ce, opţional, mai pot opri ce cantitate doresc din speciile crap comun şi crap oglindă, doar cu dimensiunea între 1,5 şi 4 kg, contra cost preţul fiind de 15 lei pe kilogram. Regula este că şalăul, cteno, fitofagul de orice dimensiuni, precum şi crapul comun sau oglindă sub 1,5 kg şi peste 4 kg se eliberează imediat, nevătămaţi.
Un alt loc preferat de pescari este Lacul Mavexim din comuna Teiu, ziua de pescuit fiind aici între 6.00 şi 19.00. Aici este interzisă orice sursă de zgomot, dar şi intrarea în apă pentru scăldat sau în alte scopuri. Clienţii pot face şi grătare, dar numai în locurile special amenajate şi după ce au acordul personalului. Taxa generală de zi este de 100 de lei de persoană, în baza acesteia putând fi reţinute 10 kg de peşte. Dacă se depăşeşte cantitatea, dar peştele este în limitele de greutate regulamentare acesta poate fi păstrat, achitându-se “taxa de penalizare pentru supracantitate”, care, pentru crap, cteno, ştiucă este de 20 de lei pe kg, pentru fitof