Curăţă-ţi pielea în fiecare zi!
Toxinele sunt primii inamici ai pielii tale. Expusă factorilor exteriori, epiderma este agresată de poluare, vânt, praf etc. Cauza principală a ridurilor o reprezintă toxinele, este deci important să-ţi cureţi faţa în fiecare zi.
Hidratează-ţi tenul!
Hidratarea pielii se poate face sub diverse forme, ca de exemplu consumul de apă sau aplicarea de creme speciale, hidratante. Când pielea este suficient hidratată îşi menţine şi supleţea.
Protejează-te de agresiunile exterioare!
Razele ultraviolete sunt foarte agresive pentru piele. Acestea reprezintă una dintre cauzele principale ale îmbătrânirii rapide a pielii şi ale formării ridurilor. Chiar dacă, după ce înaintăm în vârstă, devenim mai cumpătate şi nu mai stăm la soare ore-n şir, din păcate, răul a fost făcut în tinereţe, iar efectele se văd mai târziu. Specialiştii spun că expunerea exagerată la razele soarelui poate provoca o accelerare a scăderii cantităţii de colagen, care favorizează o pierdere a elasticităţii şi tonusului în general. Aşadar, trebuie să foloseşti creme de protecţie solară în zonele corpului care sunt cel mai expuse la soare, în special pe faţă.
Fă-ţi masaj!
Masajul are ca scop ameliorarea circulaţiei sanguine a feţei şi astfel prevenirea apariţiei ridurilor.
Evită să-ţi soliciţi prea mult muşchii faciali!
Poţi declanşa formarea ridurilor fără ca măcar să-ţi dai seama. De fiecare dată când te încrunţi, faci o grimasă, râzi sau doar zâmbeşti, pielea ta are de suferit într-o oarecare măsură. Pielea este sensibilă, iar efectul combinat al tuturor acestor expresii ale feţei poate cauza apariţia unor linii fine. În concluzie, trebuie să eviţi pe cât posibil mişcările care pliază muşchii feţei.
Fă-ţi tratamente cosmetice profesionale!
Pentru a lupta eficient contra ridurilor, este necesar ca,