Proiectul de Hotărâre de Guvern elaborat pentru aprobarea strategiei de privatizare a "CFR Marfă" şi a mandatului Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii (MTI) pentru realizarea acesteia se află în curs de avizare, ne-a declarat conducerea companiei, subliniind că după aprobarea proiectului de Hotărâre de către Executiv va putea fi comunicat cu exactitate calendarul etapelor de privatizare ce vor fi desfăşurate la nivelul ministerului de resort.
Între timp, Secretariatul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a recomandat MTI să discute cu Consiliul Concurenţei (CC) implicaţiile privatizării "CFR Marfă", în măsura în care pot exista riscuri pentru siguranţa naţională, au declarat surse guvernamentale, citate de Mediafax:
Reprezentanţii Consiliului Concurenţei susţin că CC analizează privatizarea "CFR Marfă" numai din perspectiva implicaţiilor care privesc regimul ajutorului de stat.
Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, declarase, în acest sens, că restructurarea companiilor feroviare va fi însoţită de un program de ajutor de stat, măsuri care vor permite redresarea lor, operatorii din domeniu având datorii care ajung până la 1,5% din PIB.
"CFR Marfă" este o societate pe acţiuni cu capital integral de stat. În aceste condiţii, MTI a demarat acţiunile pentru privatizarea CFR Marfă, coordonând toate activităţile legate de acest proces. În aplicarea dispoziţiilor legale în vigoare în domeniul privatizării şi a pieţei de capital, precum şi a angajamentelor asumate de Guvernul ţării în acordul cu FMI, ministerul de resort şi-a propus să ia măsurile necesare pentru vânzarea unui pachet de acţiuni reprezentând 20% din capitalul social al "CFR Marfă".
* Aproape 2.600 de salariaţi ai "CFR Marfă" - disponibilizaţi într-o lună
"CFR Marfă" a disponibilizat, prin concediere colectivă, în circa o lună începând cu data de 8 i