Cu zece ani în urmă, la data de 5 aprilie 2001, în groapa de gunoi a comunei Gorgota s-a descoperit cadavrul unui bărbat înfăşurat într-o pătură, legat cu sârmă şi cu o pungă din plastic trasă pe cap. După amprentare şi autopsiere, medicii au constatat că omul avea craniul crăpat, semn că fusese lovit cu putere, cu un corp dur.
Amprentele au fost comparate cu acelea existente în baza de date a poliţiei şi s-a constatat că decedatul se numeşte Constantin Pandele (36 de ani), cunoscut cu antecedente penale pentru furt, domiciliat în Bucureşti. Din acest moment, în anchetă am intervenit noi, ofiţerii Serviciului Omoruri al Poliţiei Capitalei.
În timp ce percheziţionam casa victimei am găsit mai multe acte, din care am înţeles că omul deţinea o dugheană în care vindea casete audio şi o spălătorie auto, ambele cu sediul pe Şoseaua Colentina.
Din ce am discutat cu familia şi cu vecinii lui Pandele am înţeles că acesta a plecat de acasă pe 27 martie. O zi mai târziu, ar fi sunat-o pe una dintre angajate şi i-ar fi spus că a suferit un accident de maşină extrem de grav şi va lipsi o perioadă. În plus, ar fi rugat-o să le spună celorlalţi angajaţi că trebuie să intre în concediu două săptămâni.
La sediul spălătoriei auto am găsit urme de sânge şi bucăţi de sârmă asemănătoare cu acelea folosite la ambalarea cadavrului. După ce o serie de audieri maraton şi analize de laborator am stabilit că principalul suspect este unul dintre spălătorii de maşini care lucrau pentru Pandele, cunoscut sub numele de Adi. Eram sută la sută siguri că el este criminalul, iar mobilul omorului fusese, fără nicio urmă de îndoială, jaful.
Nu a trecut mult şi am stabilit că numele real al suspectului este Adrian Octavian Horga şi are domiciliul tocmai în comuna Teaca din judeţul Bistriţa Năsăud.
Am anunţat imediat poliţia din Bistriţa, iar Horga a fost găsit şi reţin