Prahovenii pot admira în Slănic Muntele de Sare cu lacul Grota Miresei. Staţiunea balneoclimaterică Slănic atrage anual mii de turişti datorită celei mai mari saline din Europa, dar şi pentru peisajele pitoreşti care transformă acest orăşel în locul ideal pentru petrecerea vacanţei.
În micul orăşel prahovenii pot vizita Baia Baciului, cel mai mare din staţiune, care reprezintă o oază de relaxare pentru turişti.În incinta ştrandului se mai află Lacul Miresei şi Lacul Baia Porcilor, fiecare având o suprafaţă de 1300 metri pătraţi, respectiv 1500 metri pătraţi. În perimetrul Baia Baciului se află şi Muntele de Sare cu lacul Grota Miresei, rezervaţie naturală unică în Europa.
Legenda Grotei miresei
Numele de Grota Miresei a apărut după anul 1920. La patru zile după nuntă, o localnică s-a sinucis, aruncându-se din vârful Muntelui de Sare. După spusele localnicilor, femeia a luat această decizie deoarece a fost forţată de familie să se căsătorească. Din Grota Miresei - formată în anul 1914 prin prăbuşirea unei mine de sare - a rămas lacul.
Prahovenii mai pot vizita în Slănic Muzeul Sării. Acesta este găzduit de Casa Cămărăşiei, monument istoric. Muzeul a fost inaugurat în data de 13 mai 2003. Turiştii pot admira aici documente privind istoria prelucrării sării, unelte şi utilaje, cristale de sare, planşe geologice, flora şi fauna din zonă.
Mii de turişti coboară anual în mină
Mina Unirea din oraşul prahovean Slănic este un spaţiu imens rezultat în urma exploatării sării care a început în anul 1942 şi care a fost sistată în anul 1970, atunci când obiectivul a căpătat utilitate turistică. Accesul în mină se face cu un lift ce datează încă din anul 1934 şi care coboară 204 metri, drum parcurs în aproximativ 90 de secunde. În Mina Unirea din Slănic temperatura este aceeaşi, fie vară, fie iarnă: 13 grade Celsius.
Preţul unui bilet de int