SPERANŢĂ. Cătălin Dănilescu îşi doreşte să aibă la centrul său privat de juniori performanţele pe care le-a avut la Dinamo, acolo unde a câştigat campionatul naţional cu una dintre grupele pe care le-a pregătit ASCULTĂTORI. Puştii de la Şcoala de Fotbal Danilescu respectă cu stricteţe indicaţiile tactice pe care le primesc de la antrenorul lor În urmă cu câţiva ani, la capătul tramvaiului 41, zona de lângă stadionul Ghencea se afla într-o paragină totală. Era anul 2008, când Constantin Dănilescu, director sportiv la Dinamo, şi băiatul său Cătălin, antrenor la grupele de copii şi juniori ale alb-roşilor, s-au gândit să pună bazele unui centru privat de pregătire. Au primit aprobare de la primărie şi au început lucrările, care s-au terminat la finalul lui 2010.
"În acest loc era o mare groapă unde se strângea apa şi peste tot erau ciulini. Am pus întâi terenul sintetic, apoi am adus scheletul cu care l-am acoperit. Am investit în total peste 180.000 de euro din banii noştri, dar eu zic că fiecare cent a meritat", povesteşte Cătălin Dănilescu. E nouă fără un sfert şi una dintre cele trei categorii de vârstă ale şcolii private, juniorii născuţi în 2003, trebuie să-şi înceapă antrenamentul. Deşi e o oră la care mulţi încă nu s-au trezit, puştii sunt foarte energici şi ascultă indicaţiile mentorului lor.
"Aici nu merge pe pile"
După câteva mişcări de încălzire şi exerciţii specifice, copiii sunt împărţiţi în două echipe şi puşi să facă un meci-şcoală. Mulţi dintre ei abia dacă sunt mai mari decât mingea pe care o bat cu atâta plăcere şi, cu toate astea, driblingurile de efect şi golurile spectaculoase nu lipsesc. Din când în când, Cătălin Dănilescu îi opreşte pentru a le explica anumite greşeli de poziţionare sau de lovire a balonului: "Tu, te-am pus să joci mijlocaş central. Nu mai sta în linie cu ei doi, retrage-te câţiva metri în aşa fel încât să fo