Specialiştii ne sfătuiesc cum să răspundem la întrebările dificile
În cadrul interviurilor pentru ocuparea unui loc de muncă apar renumitele întrebări despre viitor, despre salarii sau cele ciudate. Chiar dacă aceste întrebări sunt folosite destul de frecvent, acestea încă mai pot ridica dificultăţi candidaţilor, de aceea specialiştii de la portalul de recrutare eJobs.ro dau câteva sfaturi celor care caută un job, astfel încât să nu se mai blocheze când vor fi puşi să răspundă la astfel de întrebări.
Le recunoşti dintr-o mie - sunt acele întrebări care parcă nu au răspuns. Ce poţi face? Nu te bloca, poţi da şi acestor întrebări răspunsuri potrivite.
Întrebarea despre viitor
Această întrebare este formulată astfel: "Unde te vezi peste cinci ani?". Cea mai bună tactică: vorbeşte despre calităţile tale. Nu da prea multe amănunte despre planurile tale concrete de viitor în ceea ce priveşte cariera. În schimb, poţi discuta obiectivele tale profesionale şi cum intenţionezi să le atingi. Obiectivele ca de exemplu: perfecţionarea profesională sau căutarea unor noi provocări în carieră valorează foarte mult pentru angajatori.
Întrebarea despre salariu
Deşi se spune că orice ai răspunde acestei întrebări este în dezavantajul tău, acest lucru nu este neapărat adevărat.
Când eşti întrebat la un interviu care sunt cerinţele tale salariale, încearcă mai întâi să eviţi cu delicateţe să răspunzi, întrebând la rândul tău cât este salariul pentru poziţia respectivă.
Dacă intervievatorul insistă să-i spui o sumă, gândeşte-te la un interval în care aceasta să se încadreze, luând în considerare salariul pe care ţi-l doreşti, salariul celui mai recent job şi salariul standard pentru acest post. Această întrebare este una din cele mai importante, aşa că trebuie să îţi pregăteşti un răspuns înainte de a ajunge în faţ