Banii cheltuiţi pentru referendumul Capitalei ar putea fi imputaţi, de Curtea de Conturi, primarului Capitalei şi consilierilor generali. Sursa: CODRIN PRISECARU
Mai mult de 200.000 de euro din banii bucureștenilor au fost aruncați pe Apa Sâmbetei, pentru organizarea referendumului care propunea desfiinţarea primăriilor de sector, printr-o aşa-zisă "lege a Capitalei".
Surse din Curtea de Conturi ne-au declarat că este foarte probabil ca suma cheltuită inutil din banii publici să fie declarată ca prejudiciu şi să fie imputată vinovaţilor.
Mihai Atănăsoaiei, prefectul Capitalei, spune că vinovaţi sunt Sorin Oprescu, iniţiatorul hotărârii, şi consilierii generali care au votat propunerea primarului.
Un moft de peste 200.000 euro
Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, pe 22 iulie 2011, cheltuielile de 920.000 lei (214.000 euro) efectuate pentru organizarea referendumului, care cuprindea mai multe întrebări pentru bucureşteni. Referendumul a fost anulat, pe 26 iunie, în urma întâlnirii preşedintelui Traian Băsescu cu primarul general şi cu edilii de sectoare.
"Cheltuielile totale efectuate de primăria generală sunt de 190.000 de lei, restul de 730.000 lei (circa 80%) reprezentând cheltuielile angajate şi efectuate de către sectoarele municipiului Bucureşti în temeiul dispoziţiilor primarului general", se arată în raportul aprobat de consilierii generali.
Curtea de Conturi fluieră paguba
Surse din cadrul Curţii de Conturi a României ne-au declarat că suma, de peste 200.000 de euro, ar putea fi declarată ca fiind pagubă adusă bugetului municipiului.
"Din moment ce hotărârea de organizare a referendumului a fost anulată, deoarece s-a convenit că acesta este inutil, controlorii Curţii de Conturi pot declara suma ca fiind prejudiciu şi să ceară recuperar