Ca activist într-o asociaţie a facultăţii poţi să fii coordonator de comunicare sau responsabil cu Resursele Umane, cel care recrutează noi membri. Tinerii câştigă în aceste organizaţii experienţă încă din timpul facultăţii – criteriu cerut de majoritatea angajatorilor.
Unii cred că nu se ocupă decât cu organizarea Balurilor Bobocilor şi a concursurilor de Miss. Cei mai ambiţioşi au însă forumuri, organizează seminarii şi dezbateri pe tema şanselor la o carieră reuşită după finalizarea cursurilor. Asociaţiile studenţeşti, practic inexistente acum 15 ani în facultăţile româneşti, şi-au făcut apariţia în majoritatea instituţiilor de învăţământ superior, iar apartenenţa la ele poate fi un atu pentru viitorii absolvenţi. Aşa crede, cel puţin, Sorina Priceputu, studentă în ultimul an la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din Bucureşti.
Ea face parte de încă de la începutul studenţiei din organizaţia facultăţii, care i-a cerut, la un moment dat, să se ocupe de Resurse Umane. „Aşa am tot luat contact cu diverse proiecte, mi-am dat seama că mă pasionează domeniul." Ea spune că tot departamentul de Resurse Umane se ocupă de recrutarea membrilor. „Procesele de recrutare, cel puţin la noi, sunt din ce în ce mai complexe şi mai aproape de ce se întâmplă pe piaţa muncii. Sunt destul de mulţi cei care lucrează în departament şi apoi se orientează spre asta ca job. Ne ocupăm de motivarea membrilor, de dezvoltarea organizaţională".
Dezvoltare personală prin Clubul studenţesc
Un proiect recent al ASPS a fost „Şcoala de HR". „Încearcă să aducă studenţii de la diverse facultăţi alături de oamenii din zona de business şi am avut o serie de traininguri pe toate ariile din resurse umane. Am făcut vizite la companii şi, în felul ăsta, cei care care sunt angajaţi îşi dau seama ce potenţial au studenţii, dar şi studenţii îşi dau seama de ce se î