Ce surpriză: ruşii nu au încredere în Poliţie şi serviciile secrete!... Ancheta în cazul asasinării jurnalistei Anna Politkovskaia arată din nou că agenţii instituţiilor publice au fraternizat cu cei pe care ar fi trebuit să îi aducă în faţa justiţiei. Cât de mare este puterea "lupilor cu epoleţi" în Rusia?
Bărbaţii care ar fi asasinat-o pe Anna Politkovskaia se întâlneau cu plăcere într-o cafenea moscovită, pentru a discuta afaceri. Locul de întâlnire este situat pe aceeaşi stradă cu serviciul de informaţii interne şi la distanţă de doar câteva minute de prezidiul Poliţiei din Moscova.
Conform procurorilor, Dimitri Pavliucenko, un colonel în Poliţia rusă, ar fi creierul operaţiunii de asasinare a jurnalistei Anna Politkovskaia. El ar fi procurat arma cu care Politkovskaia a fost împuşcată pe 7 octombrie 2006 şi de asemenea l-ar fi angajat pe cel care a apăsat pe trăgaci.
Când anchetatorii l-au arestat pe presupusul organizator al asasinatului, procuratura mai mai că şi-a organizat singură o petrecere. În realitate, situaţia e dezastruoasă. Serviciile secrete şi Poliţia, mână în mână cu reţelele criminale?
Cazul arată cum serviciile secrete şi Poliţia lucrează mână în mână cu reţelele criminale. Dimitri Pavliucenko a avut ani de zile de linişte pentru a-şi organiza propria reţea. Şi-a recrutat colaboratorii chiar din rândurile instituţiilor statului: pe fostul colonel Pavel Riagusov de la FSB sau pe fostul criminalist Serghei Ciarşicurbanov cu specialitatea "combatere a crimei organizate".
Aceştia au luat legătura cu cecenul Rustam Mahmudov, asasinul Annei Politkovskaia. Mahmudov era căutat de 13 ani pentru răpire, dar trăia fără prea mari probleme la Moscova. Dacă era cumva în pericol de a fi identificat la un control de rutină, în salvarea lui Mahmudov venea imediat colonelul Dimitri Pavliucenko.
Conform unui sond