Odată cu plecarea lui Steve Jobs din fruntea celei mai puternice companii de IT, apropiaţii săi au început să povestească despre obsesiile sale, cum e în familie, ce mănâncă şi ce conduce. Sursa: AP
Demisia lui Steve Jobs are ecou în continuare. Poveştile foştilor colaboratori sau angajaţi îl tranformă într-un fenomen pe omul care a reuşit cu ajutorul gadgeturilor să facă din Apple cea mai puternică companie din lume.
Ştia când ai avut o propunere extraordinară şi când nu
Majoritatea colaboratorilor fostului şef Apple spun că atunci când lucrezi cu Steve Jobs există două posibilităţi: fie îl iubeşti şi munceşti pe brânci cu el, fie îl urăşti de moarte şi te "ajută" să-i vezi cele mai negre laturi ale sale.
Inginerul Michael Dhuey (53 de ani) a avut ocazia să lucreze de două ori cu Steve Jobs, în două ere diferite. O dată în anii `80, la una dintre versiunile computerului Machintosh II, o serie lansată în 1987 şi a doua oară în 2001, pentru iPod. Michael Dhuey îşi aminteşte de calvarul prin care treceau o parte dintre angajaţii Apple care se nimereau să urce sau să coboare în acelaşi lift cu Steve Jobs. Dacă mergeai de la parter până la etajul 4, mai bine coborai la etajul 1. Jobs îţi spuneai imediat când ai avut o propunere sau o poveste extraordinară şi când nu ai avut. "Te întreba la ce lucrezi, iar oamenii se grăbeau să-i răspundă. Toţi îşi pregăteau întrebări dinainte pentru Steve Jobs, în caz că se întâlneau în lift cu el", îşi aminteşte inginerul Dhuey.
Designul, o religie
Atunci când a lucrat la iPod, inginerul îşi aduce aminte că pe Jobs îl interesa cât de tare se aude muzica. "Nu-i plăcea gălăgia. Îşi dorea produse la care să nu se audă foarte tare şi să aibă un design deosebit. Ăsta era ţelul lui, nici măcar de partea electronică, tehnică, nu era foarte interesant", îşi mai aminteşte fostul colaborator al lui Jobs.