EXPERT. Joseph Hadad s-a scolit la cele mai cunoscute restaurante Michelin din Franta si sustine ca are in minte peste 2.000 de retete culinare Unul din personajele cheie ale evenimentului monden al anului, nunta lui Cristi Borcea cu Alina, a fost "chef"-bucatarul Joseph Hadad. Nascut in Israel, din tata tunisian si mama marocana, Hadad a venit in Romania in 1995. A renuntat la un post extrem de ravnit, acela de bucatar al Hotelului King David din Israel, loc in care a avut ocazia sa gateasca pentru personalitati ca Bill Clinton, Francois Mitterand, Margaret Thatcher, Michael Jackson sau Madonna, acceptand provocarea Cazinoului Vernescu, aceea de a crea o bucatarie noua, avand la dispozitie pentru acest lucru 500.000 de dolari, dar si un salariu de circa 12.000 de dolari pe luna.
Pentru nunta de ieri, Hadad a creat un adevarat "comandament" de lupta, detasat cu cateva zile inainte la localul unde a avut loc evenimentul, cotat din punct de vedere gastronomic de specialisti la 2 stele Michelin, pe o scara de la 1 la 3. Cum s-ar traduce aceste doua stele? O echipa de lucru de peste 30 de persoane, retete proprii create de chef-executive cu materii prime de cea mai buna calitate, o colectie de vinuri vechi si specialisti somelieri. Conteaza insa si criteriile estetice ale restaurantului, cum ar fi curatenia, diferenta dintre scaune, distanta de la sala de mese la toaleta, distanta dintre sala de mese si bucatarie, care nu trebuie sa fie mare, pentru a nu se raci mancarea.
O parte din ingredientele din care au fost produse sofisticatele preparate din meniul nuntii au fost aduse de la o cunoscuta Piata Rungis din Paris, unul dintre cei mai mari furnizori din lume, unde poti gasi de la scobitori sau flori pana la variate sortimente de peste. Comanda a fost facuta cu mult timp inainte, dar cele mai multe produse achizitionate de la cea mai mare piata de gros din