Sesiunea de vară a fost un succes pentru unele universităţi. Altele nu au reuşit să acopere însă nici locurile gratuite. Universităţi din toată ţara au rămas cu sute de locuri libere atât la buget, cât şi la taxă. A doua sesiune de admitere începe după 1 septembrie.
Pentru a-şi ocupa toate locurile, facultăţile le-au dat răgaz elevilor toată vara pentru a-şi confirma locul la facultate.Chiar şi aşa, încă de la prima strigare nu au reuşit să adune destui concurenţi. La Universitatea Bucureşti, Facultăţile de Chimie, Fizică, Geologie şi Geofizică au rămas din start cu locuri libere atât la buget, cât şi la taxă. Specializările Universităţii „Al.I. Cuza" din Iaşi speră şi ele ca absolvenţii de liceu să-şi confirme locul la facultate.
Reprezentanţii instituţiei au anunţat că situaţia locurilor libere va fi disponibilă la începutul lunii septembrie. Universitatea „Ovidius" din Constanţa a tras linie după prima sesiune şi a ieşit în pierdere cu peste 100 de locuri bugetate, 1.645 cu taxă şi aproape 600 la învăţământ la distanţă (ID) şi fără frecvenţă (FR). Locurile vacante vor fi scoase la concurs pe baza de dosar în luna septembrie.
Chiar dacă nu au avut destui concurenţi în prima sesiune, unele facultăţi din cadrul Universităţii „Babeş- Bolyai" nu au renunţat la proba scrisă sau practică pentru sesiunea de toamnă. Astfel Facultatea de Matematică şi Informatică, cea de Teologie Ortodoxă şi cea Reformată, Facultatea de Teatru şi Televiziune, dar şi cea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor organizează examen de admitere. Singura specializare care a trecut cu succes de prima sesiune este Facultatea de Drept care nu mai are niciun loc liber. Cele 21 de facultăţi scot din nou la concurs aproape 600 de locuri bugetate şi peste 5.000 la taxă.
Acte pentru înscriere
În general, actele necesare candidaţilor pentru înscrierea la f