Tot week-end-ul ce a trecut, locuitorii oraşului Techirghiol, dar şi turiştii, au avut parte de trei zile de distracţie, una mai deosebită decât alta.
Acţiunile organizate în cadrul acestui eveniment fac parte din proiectul „Să redescoperim Techirghiolul" prin care se derulează trei mari evenimente pentru oraş, pe parcursul a 22 de luni. În 2011, Zilele oraşului au marcat şi aniversarea a 112 ani de când au fost făcute primele analize pentru a demonstra beneficiile medicale ale zonei şi lacului Techirghiol.
Evenimentele dedicate Zilelor Oraşului au debutat cu o şedinţă festivă a Consiliului Local în cadrul căreia, cu mare pompă, primarul Adrian Stan a acordat diplome de excelenţă, dar şi premii constând în bani, pentru veteranii oraşului, cei care au împlinit vârste peste 85 de ani, deportaţii politici, dar şi cei are au 50 de ani de căsnicie. Vineri după-amiaza, peste 200 de bătrâni din toate categoriile amintite au fost prezenţi în incinta Teatrului de Vară din Techirghiol pentru a primi din mâna primarului această diplomă. O iniţiativă de apreciat, probabil singulară în judeţ şi nu numai, aparţinând primarului Adrian Stan a fost aceea prin care şi foştii primari, viceprimari, consilieri locali şi secretari ai oraşului din 1981 încoace, care au primit şi ei diplome de excelenţă. Aceleaşi diplome de excelenţă le-au primit şi consulul onorific al Italiei la Alba Iulia, Gianfranco Fracarolo, dar şi preşedintele Fundaţiei Bert cu sediul în Olanda, Nicolaas de Borst, care are în grijă centrul Roterdam din Techirghiol unde se află copiii fără părinţi din oraş. Şi coordonatorii ansamblului de dansuri autentice greceşti din localitate au primit aceleaşi titluri de excelenţă. De remarcat este faptul că, la eveniment, ansamblul format din peste 30 de tineri, îmbrăcaţi tradiţional aşa cum se poată în patru regiuni, ai căror părinţi au trăit sau încă mai trăiesc în