În cartierul Strahov se află stadionul cu acelaşi nume vechi de 78 de ani şi care are o capacitate de 220.000 de locuri. Construit de comunişti în şapte ani, monstrul din Praga n-a găzduit niciodată vreun meci de fotbal, iar acum e folosit mai mult la concerte.
Dincolo de aerul medieval pe care îl degajă la orice oră, Praga este gazda unuia dintre cele mai mari edificii rămase de pe vremea comuniştilor. "Velky Strahovsky Stadion", aşa cum îi spun cehii, e un colos întins pe 63.000 de metri pătraţi, construit între 1926 şi 1933 în scopuri sportive. În prezent, "Strahov" e folosit mai mult pentru organizarea de concerte, graţie capacităţii incredibile - 220.000 de locuri -, dar şi de juniorii Spartei Praga, fosta adversară a Vasluiului din play-off-ul Europa League. Echipa ProSport, ce a mers în capitala Cehiei pentru meciul de joi (1-0 pentru Sparta, dar Vaslui s-a calificat), încearcă să redea sentimentul trăit în cele 50 de minute de vizită la cel mai mare stadion din Europa!
Praga este unul dintre cele mai frumoase oraşe din lume, fiind tot timpul asaltat de turişti. Capitala Cehiei se poate lăuda, în afară de castele medievale şi biserici foarte vechi, şi cu un stadion gigant de aproximativ 220.000 de locuri.
Şase terenuri de fotbal
Nu ştim exact la ce s-au gândit arhitecţii Ferdinand şi Karl Balcarka Kopp în momentul în care au proiectat "Strahov", dar impresiile sunt amestecate la primul contact. De afară, dacă vii dinspre partea de nord-vest, ai senzaţia că în faţa ta se ridică o fostă arenă romană. În interior însă, impresiile sunt amestecate. E incredibil cum se întind, unul lângă altul, cele şase terenuri de fotbal în mărime naturală, plus alte două ce pot fi folosite la futsal. Imaginaţi-vă cum s-ar desfăşura aici şase meciuri de fotbal consecutive. De fapt, cum s-ar fi putut desfăşura, pentru că nici măcar o dată