Cea de-a noua ediţie a Festivalului Tuborg Green Fest Peninsula a reuşit în acest an să-i mulţumească şi pe cei mai pretenţioşi fani ai muzicii rock, punk, indie, power metal, hip-hop, muzică electronică şi chiar jazz. Cele patru zile de festival s-au tradus prin cinci scene şi locaţii muzicale, 90 de trupe, o suprafaţă de 25 de hectare şi un buget de un milion de euro. În acest an, festivalul s-a desfăşurat în întregime pe teritoriul comunei Sângeorgiu de Mureş, după ce Primăria Târgu-Mureş a decis că are nevoie de terenul pe care era amplasată scena principală a festivalului. Schimbarea a fost însă de bun augur, organizarea fiind mult mai eficientă. "În acest an am făcut câteva schimbări: scena mare e construită în alt loc decât până acum, iar porţile de la intrare au fost puse mai în spate. Festivalul e mult mai compact ca teritoriu şi fluxul e mult mai organizat aşa. Sper ca în anii viitori să orgănizăm festivalul în acelaşi spatiu, şi să continuăm să creştem aici", a spus directorul festivalului, Bodor László.
Viaţa unui peninsular începe după ora 20:00. Trezirea se dă în jurul orei 16:00, cu concertele de la Romania Stage, Talent Stage, apoi Kiss Terrace, Tuborg Main Stage, şi se termină undeva pe la 5 dimineaţa, la Freedom Music Arena. Am întâlnit şi peninsulari nefericiţi, cei ale căror formaţii preferate cântau în acelaşi timp pe scene diferite. Au compensat însă din plin recitalurile magnifice ale giganţilor care au incendiat atmosfera de la festival. Prima seară a debutat incendiar cu hitul celor de la Guano Apes, "Oh, what a night", care a caracterizat cel mai bine atmosfera de la festival. Jocul de scenă a Sandrei Nasic i-a lăsat fără grai pe fanii aflaţi în primele rânduri.
Vineri seara startul nebuniei s-a dat la concertul germanilor de la N.O.H.A., al căror solist nu s-a sfiit să facă băi de mulţime, dar care au venit la fes