Noua fabrică de mezeluri s-a deschis în Parcul Industrial Craiova. Cu tot cu magazinele de desfacere, firma a ajuns la 70 de angajaţi.
Afacerile locale prind viaţă încet, încet. Deţinătorii lanţului de magazine TE-RA, unde se găsesc şi produse alimentare tradiţionale, au trecut de la comerţ la producţie. Noua unitate de producţie TE-RA s-a deschis pe 10 august, în incinta Parcului Industrial Craiova. Cu o investiţie de un milion de euro, sumă provenită din surse proprii şi credite bancare, doi craioveni s-au gândit să îmbine comerţul cu producţia în domeniul alimentar.
Persoanele din spatele afacerii
Daniela Veleanu are 49 de ani, este de profesie analist programator şi administrează propria fabrică de mezeluri. A început afacerea cu magazinele TE-RA împreună cu fratele ei, Claudiu Gavrilescu, care acum se ocupă mai mult de partea de comerţ. Ideea de a se axa pe producţie le-a venit chiar pe timpul crizei, după ce au observat faptul că clienţii şi-au schimbat puţin obiceiurile alimentare. „Ideea de a ne face fabrica noastră ne-a venit după ce am văzut că oamenii şi-au limitat consumul. Acum, ei cumpără puţin şi bun şi vor produse sigure, de calitate, care să conţină carne în proporţie cât mai mare“, a explicat Daniela Veleanu.
Produse după reţete tradiţionale din anii ’70
Pastramă, muşchi ţigănesc, muşchi file, cârnaţi olteneşti sau trandafir, salamuri tradiţionale, crenvurşti şi alte produse cu 70% carne - sunt doar câteva dintre sortimentele naturale care se vor fabrica în unitatea din Parcul Industrial Craiova. Produsele au termen de valabilitate doar şapte zile şi sunt doar fierte şi afumate natural în afumătorile fabricii, promit proprietarii afacerii. Capacitatea maximă a făbricuţei este de două tone de mezeluri pe zi, pe motiv că „la o producţie mai mică, şi calitatea produselor poate fi foarte bine contr