În situaţia în care unui asigurat i se acordă două sau mai multe concedii medicale pentru aceeaşi afecţiune, fără întrerupere între ele, durata lor se cumulează, iar plata se suportă conform art. 12 din OUG 158/2005, potrivit fiscalitatea.ro.
Indemnizaţia pentru incapacitate temporară de muncă se suportă de către angajator, din prima zi până în a 5-a zi de incapacitate temporară de muncă; din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, începând cu ziua următoare celor suportate de angajator, conform lit. A, şi până la data încetării incapacităţii temporare de muncă a asiguratului sau a pensionării acestuia; prima zi de incapacitate temporară de muncă.
Indemnizaţiile aferente concediilor medicale
Astfel, pentru concediul medical ce se acordă în continuarea celui iniţial, calculul se face la fel ca şi în cazul în care ar fi existat doar un singur certificat de concediu medical. Cele două certificate se analizează cumulat, primele 5 zile calendaristice fiind suportate de către angajator din fondul de salarii, iar următoarele din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate.
Indemnizaţiile aferente concediilor medicale se calculează după următoarele reguli: se constituie baza de calcul din ultimele 6 luni înaintea lunii de acordare a concediului medical.
Trebuie să stabiliţi pe de o parte numărul de zile lucrate pentru care s-a calculat CCIASS, dar şi numărul zilelor lucrătoare de concediu medical, precum şi să totalizaţi numărul zilelor identificate în cele 6 luni luate în calcul.
Nivelul veniturilor şi contribuţiile sociale datorate
Nivelul veniturilor se constituie din veniturile salariale la care s-a calculat CCIASS pentru persoana respectivă, inclusiv cele realizate la alt angajator. Totalizaţi veniturile persoanei pentru cele 6 luni luate în calcul. Calculaţi media ziln