"Vom avea nevoie de timp pentru a ne reface dintr-o furtună de o asemenea amploare", a declarat preşedintele Barack Obama. "Resimţim încă efectele în numeroase zone ale ţării, în special în New England şi în Vermont, unde au avut loc inundaţii enorme", a declarat el. Potrivit unor surse oficiale şi presei locale, cel puţin 38 de persoane au murit în 11 state, dintre care câte şase la New York, New Jersey şi North Carolina.
În New Jersey, o şoferiţă în vârstă de 20 de ani a fost găsită moartă la mai multe ore după ce l-a sunat pe un prieten şi poliţia, pentru a le spune că nivelul apei din maşina sa, luată de viitură pe o stradă din comitatul Salem, a ajuns până la gât.
În Vermont, un stat rural şi muntos cu 600.000 de locuitori, mai multe poduri au fost rupte şi unele drumuri au fost blocate, situaţie care a făcut imposibil accesul la unele sate. "Nu am văzut astfel de inundaţii în Vermont de 75 de ani", a declarat guvernatorul statului, Peter Shumlin.
Pe toată coasta de est, cinci milioane de persoane erau în continuare private de energie electrică, luni, potrivit unui oficial din cadrul serviciilor federale de urgenţă (FEMA), Craig Fugace.
"Mii de persoane au în continuare nevoie de hrană şi de adăpost", a declarat Charley Shimanski, un oficial din cadrul Crucii Roşii, responsabil de situaţiile de urgenţă. Pagubele provocate de furtună ar putea costa între cinci şi şapte miliarde de dolari.
Luni, "Irene", care a scăzut considerabil în intensitate, traversa estul Canadei. Doi bărbaţi au fost declaraţi dispăruţi în Quebec, între care un şofer împins în râu de o rafală de vânt. Furtuna a lăsat deja fără curent electric 300.000 de locuinţe canadiene.
"Vom avea nevoie de timp pentru a ne reface dintr-o furtună de o asemenea amploare", a declarat preşedintele Barack Obama. "Resimţim încă efectele în numeroase zone ale ţăr