Locuinţele în blocuri cu opt etaje sunt cele mai scumpe
Diferenţele pe metru pătrat ajung până la 20%
Numărul de etaje dictează preţul apartamentelor de două camere din cele mai mari oraşe ale ţării. Astfel, locuinţele în blocuri cu opt etaje sunt cele mai scumpe, diferenţele pe metru pătrat ajungând până la 20%, potrivit unei analize a portalului imobiliare.ro.
În Bucureşti, preţul mediu afişat pentru un apartament cu două camere, amplasat într-un bloc cu opt etaje, construit după anul 1977, este de 1.390 euro pe metru pătrat, cu 7% mai mare faţă de preţul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.298 euro pe metru pătrat) şi cu 20% mai mare decât preţul mediu al unei locuinţe aflate într-un imobil cu zece etaje (1.159 euro pe metru pătrat).
Diferenţe de preţ există şi în cazul locuinţelor construite înainte de '77
Apartamentele cu două camere din blocurile cu opt etaje rămân cele mai scumpe şi în cazul imobilelor construite înainte de 1977. În acest caz, preţul mediu afişat pentru un apartament cu două camere este de 1.225 euro pe metru pătrat, cu 6% mai mult faţă de preţul unui apartament similar dintr-un bloc cu patru etaje (1.155 euro pe metru pătrat) şi cu 11,5% mai mult faţă de un apartament dintr-un imobil cu zece niveluri (1.099 euro pe metru pătrat). "Zonele cu cele mai multe anunţuri de vânzare în imobile cu opt etaje sunt Unirii (408 oferte), Vitan Mall (159) şi Dristor (156). Acestea sunt zone care beneficiază de acces facil către centrul oraşului, iar blocurile nu sunt foarte vechi", a declarat Adrian Erimescu, directorul general al imobiliare.ro.
În Braşov, apartamentele în blocurile cu 8 etaje sunt mai scumpe cu 10%
În Braşov, preţul mediu afişat pentru apartamentele cu două camere din blocurile cu opt etaje este de 973 euro pe metru pătrat, cu 10,8% mai mare faţă d