Daca in mod normal consumi foarte multa carne, dar vrei sa optezi pentru variante mai sanatoase, te poti inspira din dieta vegetariana, care de multe ori te va ajuta sa mai tai din cheltuieli, dar si sa previi unele boli, prin aportul ridicat de vitamine si nutrienti.
Mai ales in aceste zile calduroase, iata ce te sfatuieste LiveStrong sa consumi:
Seitan
Acest fel de mancare, adesea ingredient pentru altele, este facut din grau si are o textura foarte asemanatoare cu a acestuia. Este sursa vegetala cea mai densa din punct de vedere al continutului de fibre, 118 grame de produs avand intre 20 si 30 de grame. Poti adauga seitan in paste, tocanita si diverse alte feluri de mancare.
Soia
Soia nu este doar bogata in proteine, ci si saraca in grasimi, continand fitochimicale esentiale sanatatii. Astfel, ea ajuta la prevenirea bolilor de inima, a osteoporozei si a cancerului. Contine in jur de 29 de grame pe ceasca.
Tofu
Tofu se utilizeaza in bucataria asiatica de 2.000 de ani, avand numeroase beneficii nutritive si fiind extrem de versatil. Poate fi adaugat la salate, gatit la aburi sau la cuptor. Are gust de branza, usor dulceag, absorbind aromele altor alimente cu care este combinat.
Migdalele
Migdala este regina tuturor semintelor, fiind bogata in calciu si proteine. De asemenea, are putini carbohidrati, fiind o gustare potrivita in orice situatie. Migdalele pot fi consumate crude, prajite, cu sare sau fara, coapte, simple, sau in combinatie cu alte produse.
Iaurtul
Fie ca este normal sau bio, iaurtul este foarte bun pentru sanatate si merge amestecat cu fructe, cereale sau seminte. Ajuta la echilibrarea tranzitului intestinal si previne problemele gastrice.
Tempeh
Tempeh este o alternativa exemplara pentru carne, fiind fo