Desi multi considera ca Romania este cu mult in urma tarilor europene dezvoltate, din punct de vedere al civilizatiei, nu acelasi lucru putem spune si despre agricultura tarii noastre. Si asta se datoreaza, in mare parte, faptului ca taranul roman a invatat sa foloseasca cele mai bune ingrasaminte chimice, pentru ca produsele sale sa arate ca cele de pe rafturile hipermarketurilor, produse care vin din import.
Cu o concurenta acerba in fata, evident ca niciun agricultor roman nu isi mai permite "luxul" de a face ca produsele sale sa fie cat mai naturale si, in consecinta, sa arate mai prost decat cele ale competitorilor europeni.
Astfel, in randul consumatorilor de rand, vine automat si intrebarea: mananca romanii mai sanatos decat restul europenilor? Sunt produsele din pietele si supermarketurile autohtone sanatoase? Ziare.com a incercat sa afle raspunsul la aceasta intrebare, cerand parerea cititorilor, dar si a unui specialist in domeniu.
"In primul rand, un taran nu a schimbat, nu schimba si nu-si va schimba niciodata felul in care munceste pamantul, ale carui roade se vad an de an in pietele noastre. Se mananca mult mai sanatos in Romania decat in multe tari europene si nu numai, iar aceasta este concluzia mai multor foruri europene din acest domeniu. Totusi, regulile de comercializare europene bazate pe importul si exportul de alimente, ce au drept motto 'libertatea comertului', nu tin atat de mult de calitate si pericolul pe care alimentele modificate genetic le pot crea asupra oamenilor, ci de imaginea alimentelor cat mai atragatoare pentru a atrage cumparatorii", a precizat Cristi Casian, cititor Ziare.com.
Din punctul sau de vedere, pentru comercianti nu primeaza sanatatea consumatorilor, ci doar profitul financiar cu orice mijloace.
"Oricine poate face diferenta intre produsele autohtone romanesti