În primul semestru al acestui an, poliţiştii au înregistrat 505 furturi din locuinţele de lux aflate în jurul Capitalei. Datele nu sunt deloc îmbucurătoare, numărul spargerilor fiind dublu faţă de acum patru ani.
Trendul observat în ultimii ani în domeniul imobiliar, care arată că bucureştenii au preferat mai degrabă să-şi cumpere case în jurul Capitalei decât apartamente în oraş, a fost urmărit şi de hoţii de locuinţe. Numărul caselor sparte s-a mărit îngrijorător de mult ajungând să se dubleze din 2007 până în prezent: a crescut cu aproximaţie 200 de imobile prădate în fiecare an.
Astfel, dacă în urmă cu patru ani au fost înregistrate 540 de furturi, în 2008 numărul acestora a ajuns la 740, urmând ca în 2009 să atingă nivelul de 993. Anul trecut, însă, recordul a fost doborât, însă, cu 1.106 de furturi din locuinţe.
Casele în construcţie, ţinta spărgătorilor
În primul semestru din acest an, 505 persoane au depus plângere la Poliţie pe motiv că le-a fost spartă locuinţa. Se observă o mică scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, care este explicată de oamenii legii prin faptul că au fost declanşate mai multe campanii de prevenire.
„Există un proiect de conştienzitare început în ianuarie, denumit «Paza bună trece primejdia rea», în care, poliţiştii au mers chiar din casă în casă pentru a le explica oamenilor cum se pot feri de hoţi. De asemenea, s-au făcut analize pe străzile cu probleme, care au fost incluse în itinerariul de patrulare al agenţilor“, a explicat Claudia Burada, purtător de cuvânt la Poliţia Ilfov. Ea a adăugat că sunt vizate, în special, casele aflate în construcţie, de unde se fură materialele de construcţii.
Pantelimonul, primul în meniul „şpringarilor“
Potrivit statisticilor din ultimii doi ani, cea mai prădată localitate ilfoveană este oraşul Pantelimon. De altfel