Cercetătorii au descoperit că atunci când femeile ajung la orgasm, creierul se activează diferit în 30 de zone. Descoperirile demonstrează de ce ele sunt mai sensibile la suferinţă şi cum percep plăcerea.
Sexul este una dintre cele mai mari preocupări ale omenirii, iar asta nu împiedică oamenii să resimtă emoţii, durere sau confuzie. Până de curând oamenii se ştiinţă nu îşi puteau explica ce se întâmplă în creierul unei femei atunci când ea are orgasm.
Acum, cercetătorii americani de la Universitatea Rutgers din New Jersey au scanat şi monitorizat activitatea părţilor din creier care se activează în momentul culminant şi au descoperit ce se întâmplă înainte, în timpul sau după ce reprezentantele sexului frumos au orgasm.
30 de zone active
Cercetătorii au descoperit că 30 de zone din creier se activează pe rând, în timpul unui act sexual, inclusive cele responsabile de emoţii, atingeri, satisfacţie, memorie şi bucurie. Mai exact, cu două minute înainte de a avea orgasm, părţile din creier „responsabile" cu recompensele devin active, la fel ca atunci când persoana respectivă mănâncă sau bea.
Chiar înainte de a avea orgasm, şi zona cortexului este afectată. Ultima parte activată este hipotalamusul, partea din creier care reglează temperature corpului, foamea, setea şi oboseala.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că excitaţia sexuală „amorţeşte" sistemul nervos feminin într-o asemenea măsura încât femeile nu mai simt durere, ci doar plăcere.
Cinci beneficii ale sexului
Specialiştii au scos în evidenţă şi câteva efecte care apar datoriă sexului:
1. Dragostea doare: Un hormon cheie eliberat de organism în timpul unui act sexual este oxitocina, cunoscută şi sub denumirea populară de „hormonul de împerechere". Eiberarea acestui hormon scade nivelul de apărare al organismului şi le face pe femei să aibă în