Aproape un sfert din totalul atacurilor de tip \"Denial of Service\" au loc în zilele de marţi, potrivit unui studiu al Kaspersky Lab, companie de software care produce programe de securitate.
Aceste atacuri sunt încercări frauduloase de a indisponibiliza sau bloca resursele unui calculator. Deși mijloacele și obiectivele de a efectua acest atac sunt foarte diverse, în general acest atac este efectul eforturilor unor persoane de a împiedica un sit web sau și servicii din Internet de a funcționa eficient, temporar sau nelimitat. Autorii acestor atacuri au de obicei drept țintă situri sau servicii găzduite pe servere cu cerințe înalte, cum ar fi băncile, gateway-uri pentru plăți prin carduri de credit și chiar servere în întregime.„În prezent, acestea sunt tot mai frecvent folosite ca forme de protest împotriva activităţii unor guverne sau corporaţii.
În trimestrul doi al acestui an, cel mai lung atac de tip DDoS a durat 60 de zile, 1 oră, 21 de minute şi 9 secunde, iar numărul cel mai mare de astfel de atacuri îndreptate împotriva unui singur website a fost de 218”, se arată în raportul Kaspersky. Infractorii cibernetici folosesc botnet-uri (reţele de calculatoare-zombie, controlate de la distanţă) pentru a lansa atacuri DDoS. Frecvenţa acestora este mai mare în timpul săptămânii, deoarece activitatea computerelor este mai intensă, în special între zilele de luni şi marţi - cea mai populară zi pentru lansarea unui atac DDoS este marţi, când au loc peste 23% dintre aceste atacuri.
Indonezia, tara cu cele mai multe computere infectate
Conform statisticilor Kaspersky Lab pentru trimestrul doi al acestui an, 89% din totalul traficului DDoS a fost generat în 23 de ţări, în topul clasamentului aflându-se Statele Unite ale Americii şi Indonezia, fiecare cu un procent de 5%. Motivele pentru care cele două state se situează pe primele poziţii în ace