Francisc Bancsa a condus timp de 10 ani un grup de commando care a terorizat mai multe oraşe belgiene. În dosarul de la Tribunalul Aba mai este judecat şi Ion Incze, membru al grupării conduse de Bancsa.
Tribunalul Alba judecă de nouă ani doi infractori deosebit de periculoşi, acuzaţi de infracţiuni foarte grave ce au avut loc în Belgia, înainte de 1999. Francisc Bancsa şi Ion Incze, cetăţeni români cu domiciliul în judeţul Braşov, sunt acuzaţi, în principal, de jaf armat, port ilegal de arme şi fapte de omor deosebit de grav. Dosarul are în totalitate 75 de volume şi peste 20.000 de pagini. Cauza a ajuns la Alba Iulia după ce a fost strămutată de la Braşov în anul 2001.
Bancsa si Incze au executat circa un an de puşcărie în Belgia, din 1999 până în 2000 când s-au reîntors în ţară. Au fost arestaţi în anul 2000 de Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi încarceraţi la Aiud. După ce au executat opt ani de arest preventiv au fost puşi în libertate cu interdicţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu.
Grupul de gangsteri, condus, pană în 1997 de Bancsa , a terorizat timp de 10 ani mai multe oraşe din Belgia.. Presa din Bruxelles l-a mai numit şi „inamicul nr. 1 al Belgiei“.
Proprietar al mai multor magazine de etnobotanice de pe raza judeţelor Prahova, Caraş-Severin, Galaţi, Timiş, Bihor şi Braşov, dar şi din Bucureşti, Bancsa a fost prins în flagrant cu mai mult de trei kilograme de droguri de mare risc şi arestat în 27 iulie 2011 de către procurorii DIICOT. A fost trimis în judecată anul trecut la Tribunalul Caraş-Severin.
Faptul că este în închisoare va permite aducerea acestuia pentru audieri la procesul din Alba Iulia.
Citiţi detalii despre activităţile infracţionale ale grupării şi ce decizii au luat până acum judecătorii în săptămânalul ADS Alba, ediţia 1 septembrie-8 septembrie 2011, ce poate