"Ne daţi Consiliul Judeţean Buzău şi vă dăm Primăria municipiului Ploieşti. Dacă luaţi Buzăul trebuie să ne daţi alt Consiliu Judeţean la schimb. Luaţi Consiliul Judeţean de la Ilfov, dar acceptaţi să aveţi candidaţi pentru Consiliul Judeţean în Harghita şi Covasna. Dar la Iaşi ce facem?"
În acest mod decurg în ultimele zile discuţiile din cadrul USL privind stabilirea candidaţilor Opoziţiei pentru alegerile locale şi parlamentare din 2012. Liderii PSD, PNL şi PC trebuie să decidă până joi lista celor care vor intra în competiţia electorală împotriva celor de la PDL. Potrivit Protocolului USL, PSD are dreptul să propună 21 de candidaţi pentru preşedinţia Consiliului Judeţean şi 20 de candidaţi pentru municipiile reşedinţă de judeţ. Alianţa de Centru Dreapta (PNL - PC) va propune 20 de candidaţi pentru CJ şi 20 pentru reşedinţele de judeţ.
După ce negocierile dintre PSD şi ACD se vor finaliza, lista va fi votată joi de forurile de conducere ale USL. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că social-democraţii se vor întâlni joi în cadrul Comitetului Executiv Naţional pentru a discuta despre aleşii partidului. El a spus că este posibil ca şi PNL şi PC să aibă şedinţe în aceeaşi zi sau este posibil chiar o şedinţă comună.
Lista USL rămâne deschisă la Bucureşti, unde abia au început sondajele pentru stabilirea candidaţilor la Primăria Generală şi cele de sector. Crin Antonescu a declarat că, pentru a reprezenta Opoziţia pentru funcţia de primar general, Sorin Oprescu va trebui să candideze sub sigla USL. În schimb, pentru primăriile de sector preşedintele PNL a declarat că este posibil ca Opoziţia să nu aibă candidaţi comuni, totul urmând să fie stabilit până în luna octombrie.
Lista judeţelor PSD
În competiţia pentru stabilirea candidaţilor USL pentru alegerile locale din 2012, PSD a pornit în avantaj deoarece are 16 şefi de Con