La proba M2 la matematică a bacalaureatului, subiectele au fost mult mai uşoare decât în vară. Ca şi în sesiunea anterioară, candidaţii au avut, miercuri, de rezolvat trei subiecte importante, fiecare având valoarea de 30 de puncte.
La primul subiect trebuiau rezolvate saşe cerinţe, printre care o progresie aritmetică, calculul razei unui cerc, o ecuaţie cu logaritmi şi o problemă cu procente. Subiectul al doilea a cuprins două cerinţe, prima legată de calcularea determinantului unei matrici, iar a doua de definire a legii de compoziţie a unei mulţimi de numere reale. Subiectul al treilea, tot cu două cerinţe, ceva mai complicat decât precedentele, a continut probleme cu funcţii.
La profilul real, la primul subiect candidaţilor li s-a cerut să găsească raţia unei progresii geometrice, să rezolve o funcţie, o inecuaţie, să găsească termeni raţionali, să calculeze distanţa la o dreaptă şi unghiurile unui triunghi. Pentru rezolvarea corectă a fiecăruia dintre acestea, elevii primeau câte 5 puncte. La subiectul al doilea, candidaţii au avut de răspuns la mai multe întrebări pornind de la o mulţime şi de la un polinom. La al treilea subiect, candidaţii au avut mai multe cerinţe pornind de la două funcţii.
78.082 de candidaţi au susţinut proba obligatorie a profilului, în cadrul sesiunii a II-a a Bacalaureatului 2011. Majoritatea candidaţilor s-au înscris pentru susţinerea probelor scrise, acolo unde în vară au fost cei mai mulţi picaţi. Sesiunea de toamnă a bacalaureatului a început în 22 august, pentru examinări fiind înscrişi 109.595 de candidaţi, cu aproape 40.000 mai mulţi decât în 2010.
În 29 august, 62.348 de candidaţi au fost în sălile de examen pentru testul la limba şi literatura română, iar în 30 august au susţinut proba la limba maternă 945 de candidaţi. Examenul va continua în 2 septembrie, când se vor prezenta 60.345 de candidaţi pent