Familiile eroilor-martiri ai Revoluţiei din 1989 cer despăgubiri după retragerea titlurilor de către şeful statului şi arată că aceştia au fost chemaţi la MApN ca specialişti antitero şi au fost torturaţi pe motiv că sunt chiar terorişti. Gabriela Coman, soţia fostului comandant al Securităţii din Odorheiu Secuiesc, Dumitru Coman, ucis în bătaie în decembrie 1989, cere Preşedinţiei daune de 100.000 de euro.
Chemaţi, la 22 decembrie 1989, la ordinul ministrului Apărării, generalul Nicolae Militaru, să apere sediul instituţiei de terorişti, echipaje USLA au devenit victime ale unor diversiuni sângeroase. Au fost ucişi în bătaie, chiar la ordinul generalului Militaru, iar cadavrele lor au fost abandonate pe străzi zile în şir. Au primit apoi distincţia de eroi-martiri ai Revoluţiei. După 21 de ani, titlul le-a fost retras, pe motiv că au făcut poliţie politică, fără a fi luată în calcul funcţia lor de ofiţeri ai Securităţii şi implicit colaborarea lor cu această structură.
Ucis în condiţii suspecte
Gabriela Coman (74 de ani) a dat în judecată Preşedinţia şi alte patru instituţii publice, după ce Traian Băsescu a retras, în martie 2011, titlul de Erou Martir al Revoluţiei lui Dumitru Coman, întrucât acesta a primit verdictul de poliţie politică. Povestea lui Dumitru Coman este similară cu cea a lui Gheorghe Trosca, fostul şef al Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă (USLA), ucis în decembrie '89 în condiţii suspecte şi căruia Băsescu i-a retras titlul de Erou Martir al Revoluţiei.
Bătut cu bestialitate
Dumitru Coman a fost ucis în bătaie, la Odorheiu Secuiesc, în seara zilei de 22 decembrie 1989, de mai mulţi revoluţionari maghiari. În haosul revoluţiei, trupul bărbatului în vârstă de 53 de ani la acea vreme a fost aruncat în curtea spitalului din oraş. Potrivit mărturiilor ofiţerului de Securitate Mircea Buie, corpul fostului său şef nu