Un hunedorean şi-a amenajat o cabană în care cazează turiştii gratuit, într-o fostă fierărie de la poalele munţilor Retezat, relatează Mediafax.
Ideea i-a venit în sprijinul "couchsurfingului" (surfing de canapea), pe care l-a descoperit în urmă cu câţiva ani, pe când studia în Danemarca. Couchsurfingul este o comunitate care a împânzit întreaga lume. Membrii ei călătoresc prin ţări străine în care li se pun gratuit la dispoziţie din partea altor membri, mâncarea şi cazarea, iar gazdele devin ghizii străinilor.
Cabana lui Mihai Bursesc, din Sălaşu de Sus, a cazat gratuit în ultimii patru ani peste 2000 de turişti, majoritatea străini. Mihai şi-a făcut cont pe site-ul www.couchsurfing.com şi este astfel contactat de turişti din toată lumea. Cabana nu este una de lux, nu are apă curentă înăuntru, cu excepţia unui duş improvizat, iar toaleta este în spatele curţii.
"Frumuseţea couchsurfing-ului ca ospitalitate organizată este că e dezinteresată, adică nu sunt obligaţii. Poţi să cazezi turişti sau poţi să te cazezi la ei fără să fie obligatorie reciprocitatea. Am cazat, în decursul a patru ani, cam 2.000 de oameni şi eu am fost în vreo 15 ţări din Europa. Nu pot să ajung acasă la toţi care mi-au trecut pragul cabanei. Mă costă bani să ajung acolo şi fiind mobilitate socială, unii care lasă adresa acum peste patru ani nu mai e valabilă", a precizat Mihai Bursesc.
Un hunedorean şi-a amenajat o cabană în care cazează turiştii gratuit, într-o fostă fierărie de la poalele munţilor Retezat, relatează Mediafax.
Ideea i-a venit în sprijinul "couchsurfingului" (surfing de canapea), pe care l-a descoperit în urmă cu câţiva ani, pe când studia în Danemarca. Couchsurfingul este o comunitate care a împânzit întreaga lume. Membrii ei călătoresc prin ţări străine în care li se pun gratuit la dispoziţie din partea altor membr