Aproximativ 3.000 de craioveni aveau depuse, până ieri, actele pentru a lucra la recensământul din octombrie. Cereri se mai pot depune doar astăzi, la registratura Primăriei Craiova, până cel târziu la ora 16.00.
Craiovenii care s-au oprit ieri la biroul registraturii în speranţa că vor reuşi să mai câştige un ban odată cu Recensământul Populaţiei şi al Locuinţelor nu s-au arătat prea încântaţi de sumele alocate pentru plata recenzorilor.
„Nu sunt mulţi bani, dar ce altceva să fac. Sunt buni şi ăştia. Din martie îmi caut ceva de lucru şi nu am reuşit să îmi găsesc ceva. Tot mai sper“, a spus Cătălin Cioc.
Tânărul de 22 de ani este elev al Şcolii Postliceale de Industrie Alimentară, fiind în acelaşi timp instructor sportiv. De şase ani, Cătălin este şi voluntar în proiectele derulate de Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj.
Slujba de recenzor are lipici şi la studenţii Universităţii din Craiova. Claudiu Lăzeanu, acum în anul III la Sociologie, a aflat de la unul dintre profesori că se fac angajări pentru recensământ. „Domnişoara Gabriela Motoi de la Sociologie ne-a trimis un mail şi n-am mai stat pe gânduri. Mă ajută oarecum să reuşesc să fiu printre cei selectaţi, pentru că e un venit, deşi nu prea mare. Sunt dezamăgit că nu primim banii integral pentru vor fi impozitaţi“, a afirmat Cătălin.
Recenzori la pensie
Mulţi dintre cei aproximativ 3.000 de craioveni care s-au înscris pentru recensământ sunt pensionari. Oamenii susţin că n-au încotro şi trebuie să mai muncească din când în când întrucât au pensia mică şi se descurcă foarte greu cu dările.
„Stau cu chirie şi din 650 de lei dau lunar 200 pe facturi. Am fost contabil-şef la Agromec-ul de la Seaca de Pădure, dar a intrat în insolvenţă. M-am şi îmbolnăvit şi sunt pensionat medical. Pe unde am mai muncit se uitau cum să nu mă plătească“, a povestit Ion Dobrin. Dezamăg