Aleşii noştri au încasat, prin intermediul firmelor de familie, milioane de lei de la instituţiile publice. Lista-neagră întocmită de un ONG care luptă împotriva corupţiei nominalizează 47 de deputaţi români, între care 4 sunt aleşi în colegii din judeţul Dâmboviţa.
Potrivit raportului de monitorizare dat publicităţii de Alianţa pentru o Românie Curată, patru din cei opt deputaţi de Dâmboviţa au afaceri cu statul. Direct - prin firmele la care sunt acţionari sau indirect - prin intermediul copiilor, administratori ai unor societăţi care au încheiat contracte cu instituţiile publice. Parlamentarii susţin că au încheiat relaţiile contractuale anul acesta, fie pentru a scăpa de scandalurile în care au fost implicaţi, fie din cauza crizei economice.
Gheorghe Albu a câştigat din publicitate media
Deputatul PDL Gheorghe Albu, care deţine 20% din pachetul de acţiuni la trustul media SC Universul Dâmboviţean, a fost luat în vizor pentru că a primit în 2010 contracte de publicitate de la Grupul Şcolar „Nicolae Ciorănescu” din Târgovişte, în valoare 2.000 de lei, şi de la Universitatea Valahia din Târgovişte - 4.300 de lei. „Pe alţii care au contracte de milioane de euro nu-i vede nimeni. M-au văzut pe mine cu câteva mii de lei. Acum, nu mai am niciun contract în derulare”, a declarat pentru ADS Târgovişte deputatul Gheorghe Albu.
Gheorghe Ana şi-a vândut acţiunile din cauza scandalului
PSD-istul Gheorghe Ana a fost trecut pe „lista neagră” întrucât deţine acţiuni la o firmă de construcţii – SC Complis SA - aflată în relaţii contractuale cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Ministerul Dezvoltării Regionale şi cinci primării din judeţ – Runcu, Văleni, Tărtăşeşti, Vulcana Pandele şi Petreşti. Valoarea contactelor este de aproximativ 55 de milioane de lei. „Nu mai am acţiuni la Complis. Le-am cedat acum trei luni. Era vorba de o valoare mică,