Vara nu se da dusa. Spusele meteorologilor cum ca inca vom avea zile in care, in unele zone, temperaturile vor ajunge sau chiar depasi 30 de grade suna ca o amenintare, mai ales pentru cei care nu iubesc prea mult caldura.
Asadar, va mai fi cald o perioada, iar hrana trebuie aleasa in asa fel incat sa asigure necesarul de apa si nutrienti de care are nevoie organismul intr-o zi fierbinte.
In piete, se gasesc fructe din belsug care pot fi consummate ca atare, sub forma de suc ori combinate, in salata. Consumul de fructe proaspete are efecte benefice asupra intregului organism caruia ii asigura mai multa energie si vitalitate de care chiar este nevoie in zilele calde.
Pepenele verde sau harbuzul ar fi cel mai indicat fruct acum, cand se gaseste peste tot si este si foarte ieftin. Nu trebuie ocolite nici piersicile, bune, mai ales, dimineata. Merele varatice sunt pe terminate, cele de toamna au inceput sa apara. Pastreaza-le la rece, la frigider, si scoate cate unul cand vrei sa-ti astamperi setea ori daca simti foame de dulciuri. Tine cont ca fructele, indiferent care, nu se mananca niciodata imediat dupa masa, ci la o ora sau doua.
Iaurtul poate fi, de asemenea, o gustare delicioasa si sanatoasa cu conditia sa ti-l prepari tu, acasa. Iaurtul are mult calciu, putine grasimi si chiar nutritionistii il recomanda in curele de slabire. Evita iaurtul din comert pentru ca are coloranti si este plin de zahar.
Un borcan de iaurt pe zi te ajuta la digestie si iti sporeste imunitatea. Iaurtul preparat in casa are mai mult calciu si fermenti lactici decat cel luat din comert. Iaurtul preparat de tine este cel mai sanatos si cel mai igienic din cate poti gasi, deoarece e pregatit cu atentie si multa dragoste pentru noi si ai nostri.
Iaurtul se prepara foarte simplu, intr-un timp destul de scurt: incalzim jumat