Un general chinez ieşit la pensie a dezvăluit o informaţie potrivit căreia ţara sa ar putea plănui un atac cu rachete asupra SUA. În urmă cu un an, Wikileaks dezvăluia că Washingtonul şi-a avertizat aliaţii asupra unor teste cu rachete pe care le realizează chinezii, scrie infowars.com.
Pe 9 ianuarie 2010, secretarul de stat american Hillary Clinton a delegat ambasadele americane din Australia, Marea Britanie, Canada şi Noua Zeelandă să anunţe oficialii ţărilor testele cu rachete pe care le vor efectua chinezii. Rapoartele trimise ambasadelor includeau detalii despre locul de lansare, modelul rachetelor, scopul şi data testului.
Publicaţia South China Morning Post din Hong Kong a scris despre posibilitatea ca americanii să fi observat activitate în preajma locului de unde aveau să fie lansate rachetele, însă informaţii precum detaliile trimise ambasadelor ţărilor aliate puteau fi obţinute doar cu ajutorul unor surse din interior.
Wikileaks a ajuns în posesia rapoartelor trimise de către statul american şi a făcut public modul în care unii spioni americani erau inflitraţi în echipa de strategie militară a chinezilor. Această dezvăluire Wikileaks este una dintre cele mai mari lovituri date securităţii SUA.
Raportul anual al Pentagonului notează că bugetul destinat apărării Chinei a crescut în 2011 şi dezvăluie de ce armament dispune ţara orientală. Potrivit raportului, China dispune de 75 de rachete nucleare cu rază lungă de acţiune, printre care rachete balistice intercontinentale DF-31 şi DF-31A, dar şi de 120 de rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.
Un general chinez ieşit la pensie a dezvăluit o informaţie potrivit căreia ţara sa ar putea plănui un atac cu rachete asupra SUA. În urmă cu un an, Wikileaks dezvăluia că Washingtonul şi-a avertizat aliaţii asupra unor teste cu rachete pe care le realizează chinezii, scrie infowars.com