Unul dintre cei mai buni chirurgi pediatri din România, profesorul Alexandru Pesamosca, a murit joi dimineaţă. Medicul Pesamosca era internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti.
Din 18 iunie, medicul era internat la Spitalul Floreasca din Bucureşti. Suferea de insuficienţă cronică cardiacă şi pulmonară. Starea lui de sănătate s-a înrăutăţit din decembrie, iar în ultima vreme a fost în comă.
Pesamosca avea 81 de ani şi locuia într-o cămăruţă din Spitalul "Marie Curie". În cei 60 de ani de experienţă medicală, profesorul Alexandru Pesamosca a salvat vieţile a mii de copii.
"Cuvintele nu înseamnă prea mult acum, pentru noi. Cred că cel mai îndreptăţiţi să vorbească ar fi cei care au fost fideli şi loiali dânsului în profesie, care au învăţat de la el, care l-au respectat. Eu sunt mai tânăr, îl cunosc din 1997, dar pot să spun că a fost o mare somitate a medicinii europene şi internaţionale, nu numai la noi. Pe mine m-a impresionat calitatea morală a unui om care şi-a dedicat viaţa pacientului, iar pentru el viaţa a însemnat spitalul. A sacrificat multe lucruri pentru acest spital, care înseamnă pacienţi, şi nu e uşor să faci asta în viaţă", a spus dr. Cătălin Cârstoveanu, medic neonatolog la Spitalul Marie Curie din Capitală.
Trupul neînsufleţit al lui Pesamosca, depus vineri la Facultatea "Carol Davila"
Trupul neînsufleţit al profesorului Alexandru Pesamosca, decedat joi la Spitalul "Marie Curie", fost Budimex, din Capitală, va fi depus în cursul acestei zile în capela bisericii Cuviosul Stelian şi Sfântul Nicolae-Brâncoveanu din curtea spitalului, iar vineri în sala de consiliu a Facultăţii de Medicină "Carol Davila", potrivit Mediafax.
Alexandu Pesamosca s-a născut pe 14 martie 1930, la Constanţa, unde a urmat Şcoala primară şi Liceul "Mircea cel Bătrân". A absolvit Facultatea de Medicină Gener