Specialiştii în nutriţie recomandă detoxifierea ca pe o necesitate atunci când apar stări de oboseală nejustificate, balonări şi tulburări digestive, iar asta în ciuda unui stil de viaţă echilibrat. Cu toate acestea, există încă o oarecare dezinformare cu privire la modul în care se face o detoxifiere eficientă, în condiţii de siguranţă.
Cum se face corect detoxifierea
Specialiştii de la Huffington Post recomandă 10 alimente care ajută la eliminarea toxinelor periculoase din corpul nostru.
Sfecla roşie. Conţine diferite substanţe nutritive benefice pentru organism, printre care vitamina C, vitamina B1, B2, B3, B6, beta caroten şi reprezintă o sursă preţioasă de fier, magneziu, zinc şi calciu - adică necesarul unei detoxifieri optime. Sfecla roşie este indicată şi în tratarea afecţiunilor ficatului şi a vezicii biliare, organe de maximă importanţă în eliminarea toxinelor. De asemenea, cantitatea mare de fibre din sfecla roşie îmbunătăţeşte digestia.
Algele de mare. Au ocupat mereu un loc important în dietă, conţinând vitamine şi minerale care tonifică organismul. Aceste plante găzduiesc antioxidanţi puternici, care ajută la alcalinizarea sângelui şi îmbunătăţirea tractului digestiv. Algele marine absorb toxinele din tractul digestiv la fel cum un dedurizator reduce duritatea apei şi depunerile de calcar. Algele de mare oferă cea mai largă gamă de minerale dintre toate produsele alimentare, conţinând practic toate mineralele găsite în ocean - aceleaşi care se găsesc şi în sângele uman.
Păpădia. Este o sursă bogată în minerale şi oferă o varietate de fitonutrienţi, dar puţini ştiu că este planta cu cele mai puternice proprietăţi detoxifiante de la noi. Păpădia conţine antioxidanţi puternici, care sprijină curăţarea tractului digestiv şi detoxifică ficatul şi rinichii. Încercaţi să adăugaţi frunze de păpădie în salată.
P