In multe tari industrializate, ouale din comert care se vand pentru consum nu pot fi clocite, intrucat sunt nefecundate.
In marile crescatorii, gainile din sectoarele destinate consumului isi petrec intreaga viata in spatii limitate, anume construite, unde li se asigura hrana, conditiile de igiena necesare, tot ce trebuie ca sa faca oua, sa doarma si cam atata. Nu au contact niciodata cu cocosii, dupa cum noteaza portalul Factrom.ru.
Cocosii sunt sacrificati din adolescenta, ca sa avem noi carne de pui, ficatei si grill. N-au timp crescatorii sa astepte pana se fac cocosii mari si sa participe la imperechere.
Ca urmare, gainile din sectorul de consum sunt, ca sa zic, asa... virgine. Ele n-au vazut cocos in viata lor si nici nu vor vedea vreodata. Au fost create numai si numai ca sa faca oua.
Dupa unele pareri, nici valoarea nutritiva a acestor oua nu este identica celor care provin de la gaini cu activitate sexuala, dar asta este alta problema, destul de controversata.
Pentru reproducere, marile crescatorii au sectoare separate, unde gainile duc o viata obisnuita, cu cocosii lor, fac oua fecundate, cad closca, dar sunt desclocite rapid, pentru ca sa redevina gaini ouatoare.
Ouale sunt preluate si clocite in incubatoare electrice, puii sunt si ei crescuti industrial, fara sa aiba contact cu mama lor, care a redevenit, intre timp, gaina ouatoare.
Pentru amatorii de oua adevarate, fecundate cu cocos si care doresc sa le puna in incubatoare proprii, spre a obtine pui, solutia practica este sa cumpere oua de la tarani, care cresc gaini "la curte" si, totdeaua, au un cocos.
In multe tari industrializate, ouale din comert care se vand pentru consum nu pot fi clocite, intrucat sunt nefecundate.
In marile crescatorii, gainile din sectoarele destinate consumului is