Cercetatori din Spania si Marea Britanie si-au unit fortele pentru a demonstra ca foile de ceapa reprezinta un produs extrem de util, de al caror efect nu ar trebui sa privam organismul.
Conform rezultatelor la care au ajuns cercetatorii, coaja de ceapa contine o mare varietate de substante biologice active care intaresc inima, avand totodata si proprietati antioxidante, un aliat de nadejde in lupta impotriva cancerului, noteaza Dieti.
Conform unor informatii furnizate de RIA Novosti, 500.000 de coji de ceapa sunt aruncate anual de gospodariile din Europa si prelucratorii industriali de pe Batranul Continent, fara a acorda suficienta atentie beneficiilor pe care aceste resturi le-ar putea avea pentru sanatatea umana.
Profesorul Vincent Benitez, de la Universitatea Autonoma din Madrid, a efectuat impreuna cu echipa sa de cercetatori britanici o serie de studii care au demonstrat ca aceste coji de ceapa sunt bogate in substante ce pot fi utilizate in industria alimentara ca aditivi sau ca baza pentru medicamente in industria farmaceutica.
In acelasi timp, specialistii mentionati sunt categorici: consumul regulat al cojilor de ceapa, in forma neprelucrata, regleaza functionarea tractului gastro- intestinal, consolidand in acelasi timp muchii inimii. Fenolii, compusii care abunda in cojile de ceapa, reprezinta un puternic aliat in lupta anti-cancer.
Cercetatori din Spania si Marea Britanie si-au unit fortele pentru a demonstra ca foile de ceapa reprezinta un produs extrem de util, de al caror efect nu ar trebui sa privam organismul.
Conform rezultatelor la care au ajuns cercetatorii, coaja de ceapa contine o mare varietate de substante biologice active care intaresc inima, avand totodata si proprietati antioxidante, un aliat de nadejde in lupta impotriva cancerului, noteaza Dieti.
C