Pentru a se asigura că numărul persoanelor cu dizabilităţi care reuşesc să se integreze în muncă va creşte în următorii ani, Agenţia de Monitorizare a Presei a organizat ieri, la Craiova, o dezbatere cu tema „Angajarea persoanelor cu dizabilități. Bune practici la nivel local“
În timp ce, la nivel european, rata medie de incluziune în muncă a persoanelor cu dizabilităţi este de aproximativ 50% (în ţări precum Marea Britanie sau Germania, depăşeşte 65%), în România, angajatorii, fie ei societăţi comerciale sau instituţii publice, încă au reţineri în a încadra în muncă astfel de persoane.
Potrivit datelor statistice, în România, în prezent sunt peste 600.000 de astfel de persoane, dintre care, doar 4% sunt încadrate în muncă. Astfel, pentru a se asigura că numărul persoanelor cu dizabilităţi care reuşesc să se integreze în muncă va creşte în următorii ani, Agenţia de Monitorizare a Presei a organizat ieri, la Craiova, o dezbatere publică, având ca temă „Angajarea persoanelor cu dizabilități. Bune practici la nivel local“. Întâlnirea a reunit persoane cu dizabilităţi, reprezentanţi ai administraţiei publice locale, ai mass-media şi ai organizaţiilor neguvernamentale, într-o dezbatere care va genera o colecţie de bune practici în angajarea persoanelor aparţinând acestui grup vulnerabil, colecţie capabilă să promoveze la nivel naţional ideea de incluziune a persoanelor cu dizabilităţi şi să ofere sustenabilitate acestei idei. „Evenimentul se înscrie în seria de opt dezbateri organizate la nivel naţional, în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României. Dezbaterile marchează finalul proiectului «Incluziunea persoanelor cu dizabilităţi pe piaţa muncii», cofinanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane şi derulat de Active Watch - Agenţia de Monitorizare a Presei, în parteneriat cu Fundaţia Motivation România, Asocia