Pentru aproape o săptămână, curtea Castelului Corvinilor va deveni locul atelierelor meşteşugăreşti din Evul Mediu. Membrii mai multor ordine cavalereşti din ţară se întâlnesc la Hunedoara, pentru a le dezvălui turiştilor modul de viaţă al strămoşilor.
Turiştii care vor trece pragul Castelului Corvinilor din Hunedoara sunt invitaţi să ia parte la un eveniment inedit, întins pe parcursul întregii săptămâni viitoare.
Vizitatorii vor fi atraşi într-o adevărată incursiune în Evul Mediu. Curtea edificiului va fi ocupată de ateliere meşteşugăreşti, după modelul celor care funcţionau în această zonă în urmă cu aproape şase secole, în vremea voievodului Iancu de Hunedoara.
Hunedorenii pot învăţa cum funcţionau atelierele medievale de pielărie şi armurărie, modul cum era prelucrat lemnul în acea perioadă, obiceiurile culinare ale strămoşilor, iar tinerele domniţe le vor prezenta curioşilor obiceiurile şi îndeletnicirile de la curtea vechii fortăreţe.
FOTOGALERIE Cum a fost „trezit la viaţă” un castel îngropat în legende înfiorătoare
FOTOGALERIE ”Mordor” de Hunedoara: ruinele refuzate ca loc de filmare de scenariştii filmului "Ghost Rider 2" cu Nicolas Cage
Tradiţiile de nuntă şi înmormântare ale comunităţilor Evului Mediu vor avea un loc special în cadrul evenimentului care va debuta luni la Hunedoara. „La castel vor fi înfiinţate 12 ateliere practice de arheologie experimentală, la care vizitatorii se vor putea familiariza cu obiceiurile şi cu diferite meşteşuguri din această perioadă. Evenimentul, la care vor participa membri ai mai multor ordine cavalereşti din Transilvania, este organizat în premieră în ţară”, a declarat Marius Badiu, preşedintele Asociaţiei Ordinului Cavalerilor de Hunedoara, care va organiza evenimentul.
Aproximativ 55.000 de lei au fost alocaţi proiectului de arheologie experimentală, chel