Şi-a dedicat toată viaţa copiilor, a operat în jur de 50.000 de micuţi veniţi toate colţurile ţării bazându-se pe geniul lui mai mult decât pe tehnologie. Sursa: AgerpresSursa: Răzvan Vălcăneanţu
1 /.
În ultimii ani, profesorul Alexandru Pesamosca a cerut insistent, ori de câte ori avea ocazia, ca în spitalul căruia i-a dedicat viaţa să se înfiinţeze o secţie de chirurgie cardiovasculară, cu dotările aferente. Ar fi prima din Bucureşti şi ar oferi şansă la viaţă pentru mii de copii născuţi anual cu malformaţii cardiovasculare. Secţia este ridicată deja, a costat 3,5 milioane de euro, bani strânşi din donaţii şi fonduri publice, are dotări de ultimă generaţie, însă zace nefolosită de luni bune de zile, fiindcă nu se reuşeşte ocuparea posturilor scoase la concurs.
"Ne uităm la aparatură de ultimă generaţie ca proştii"
"Din punctul nostru de vedere, lucrurile sunt rezolvate. Am făcut un memorandum şi am reuşit deblocarea a 22 de posturi pentru această secţie, când toate angajările sunt blocate. Din ce am înţeles, ar fi medici dispuşi să vină pe posturile scoase la concurs, însă nu se găsesc asistente medicale", ne-au declarat reprezentanţii Ministerului Sănătaţii.
Medicii din spital, în schimb, spun că de câte ori întreabă când se deschide noua secţie, li se răspunde că procedurile sunt blocate din vina ministerului. "Profesorul Pesamosca îşi dorea foarte mult această secţie, însă nu a mai trăit să apuce să vadă un copil operat aici. Investiţia făcută a fost de 3,5 milioane de euro. Ne uităm la aparatura de ultimă generaţie ca proştii", spun revoltaţi medicii din spital.
Managerul spitalului, Cătălin Smarandache, ne-a transmis că nu doreşte să facă niciun fel de declaraţie până luni.
”Este o secție completă, nu mai există așa ceva în România”
Cei 3,5 milioane de euro strânși din donații și din fonduri publice au fost folosi