Maghinici: Legea votului prin corespondenţă propusă de ministrul de Externe este total anarhică şi nefolositoare
La ultimele alegeri în diaspora, din 3 milioane de persoane cu drept de vot, au participat doar 100.000 de români
Ideea votului prin corespondenţă pentru românii din diaspora, propusă de Ministerul de Externe, este inutilă şi va costa mult, sunt de părere reprezentanţii Partidului Ecologist Român (PER).
Aceştia spun că votul prin corespondenţă va duce la cheltuieli inutile pentru bugetul statului, având în vedere că, la ultimele alegeri, din 3 milioane de persoane cu drept de vot plecate în străinătate, au participat doar puţin peste 100.000 de votanţi.
"Legea votului prin corespondenţă propus de ministrul de Externe Teodor Baconschi este total anarhică şi nefolositoare. Ultimele alegeri din diaspora au arătat că din o masă de 3 milioane de persoane cu drept de vot au participat doar 100.000, astfel că ideea votului prin corespondenţă este inutilă şi nefolositoare", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, vicepreşedintele PER, Emil Adrian Maghinici.
Corectitudinea votării, sub semnul întrebării
Reprezentantul PER a continuat, spunând că votul prin corespondenţă ar însemna un efort financiar mare pentru bugetul României, iar corectitudinea votării ar sta sub semnul întrebării. "Votul prin corespondenţă înseamnă, pentru bugetul României, trei milioane de plicuri plimbate dus-întors prin diverse colţuri din străinătate. Acestea ar trebui trimise în diaspora cu două luni de zile înainte de alegeri, dar întrebarea este ce se va întâmpla cu aceste plicuri. Câte se vor întoarce, cine le va deschide şi dacă vor exista reprezentanţi ai tuturor partidelor şi ONG-urilor la aceste deschideri de plicuri şi de voturi", a explicat Maghinici.
Diaspora vrea mai mulţi reprezentanţi în Parlament
@