Cei pasionaţi de istorie se pot întoarce în timp printr-o vizită la Curtea Domnească din Târgovişte. Aici veţi găsi farmecul medieval pe care îl cunoaşteţi doar din filme.
Curtea Domnească din Târgovişte reprezintă un complex de clădiri şi fortificaţii medievale ce au avut rol de reşedinţă a unor voievozi ai Ţării Româneşti şi, totodată, punct relativ important în sistemul defensiv al ţării.
Palatul Domnesc şi Turnul Chindiei, cele mai importante clădiri din incintă
Palatul Domnesc este prima construcţie ce ar fi putut sluji drept reşedinţă domnească, ridicată în jurul anului 1400 de către Mircea cel Bătrân, probabil pentru a-i oferi o capitală fiului, asociatului şi succesorului său la domnie Mihail I. Din această clădire nu s-a mai păstrat decât fundaţia beciului din pietre de râu, cu o dimensiune de 15x6m. Accesul în clădire se făcea pe latura de nord. Ca dependinţă este construită, în jurul anului 1415, vechea biserică-paraclis.
Turnul Chindiei este un monument emblematic pentru municipiul Târgovişte, a fost construit de către domnitorul Vlad Ţepeş în jurul anului 1460. Rolul acestui turn era probabil acela de donjon al cetăţii. Din păcate, astăzi nu admirăm decât forma sa modificată în urma lucrărilor de refacere de la mijlocul secolului al XIX-lea.
Zilele Cetăţii Târgovişte reînvie farmecul medieval al fostei capitale a Ţării Româneşti
Săptămâna următoare, fosta capitală a Ţării Româneşti prinde viaţă în cadrul Zilelor Cetăţii Târgovişte. În perioada 8 - 11 septembrie sute de domniţe, domni, cavaleri şi voievozi vor trezi farmecul medieval de altădată. La evenimentul dedicat Târgoviştei vor fi prezenţi folclorişti din întreaga lume, artişti hand-made, meşteşugari, dar şi nume importante ale scenei muzicale româneşti: Holograf, Phoenix, Sistem, Vunk, Deep Central, Xonia, Narcotic Sound şi Trooper. @N_P